Åndedrætsøvelse til gravide

Åndedrætsøvelse til gravide – Mahat Yoga Pranayama.

Under fødslen er det en fordel for dig at have et velfungerende og smidigt åndedrætssystem. Denne øvelse som hedder Mahat Yoga Pranayama hjælper dig med at blive mere bevidst om dit åndedræt og hvordan du bruger det til daglig.  Øvelsen skal på ingen måde forceres. Blot skal du mærke, hvordan du oplever bevægelsen i det pågældende område. Åndedrættet er 3-dimensionelt og kan, lidt struktureret sat op, arbejde i 3 niveauer: Solar plexus (maven bevæger sig), bryst og kravebensområdet.

Du skal bruge 10-15 minutter på øvelsen.

Lig mærke til forskellene i de forskellige niveauer, hvor der er god fleksibilitet og hvor der er mindre fleksibilitet. Det er en god ide at berøre de områder du kan nå med hænderne for at skabe opmærksomhed i området. Lad åndedrættet være spontant. Det betyder at du ikke skal styre det på nogen måde.

  • Sæt dig godt til rette.
  • Fornem åndedrættet foran i solar plexus niveau, føl dernæst siderne i samme niveau som solar plexus og dernæst bag på ryggen.
  • Fornem nu åndedrættet i brysthøjde fortil, Dernæst siderne og bagtil.
  • Fornem nu åndedrættet omkring kravebenene fortil, Derefter i siderne og bagtil.

Du kan bruge øvelsen til at skabe opmærksomhed og smidighed i hele dit åndedrætssystem. Øvelsen virker afspændende, forebygger overfladisk vejrtrækning og skaber ro i dit nervesystem. Under fødslen har du brug for at kende dit rolige dybe åndedræt. Dette hjælper Mahat Yoga Panayama med.

 

 

Din fødsel – Dine valg

Din fødsel - Dine valg Tryghed er alfa omega når du skal føde. En af de ting, der skal give…
CONTINUE READING

Er du nervøs for fødslen?

Er du nervøs for fødslen? Det er der mange der er, så du er bestemt ikke alene. Det kan selvfølgelig…
CONTINUE READING

Hvad er Rebozo?

HVAD ER REBOZO? Rebozo er en betegnelse for et vævet sjal. Teknikken, der kaldes ”Rebozo”, stammer fra jordemødrene i Mexico.…
CONTINUE READING

Hvordan føles veer og hvor ondt gør en ve?

Du har nok stillet dig selv det spørgsmål? Få svaret på hvordan du mindsker intensiteten af dine veer her: Nogle…
CONTINUE READING