Fødselsforberedelse med meditation og motion

VIL DU FØDE FRA EN TILSTAND AF INDRE RO, KRAFT OG KONCENTRATION?

Fødselsforberedelse med meditation og motion har til formål at du bliver helt klar til fødslen, med alt hvad det indebærer.

Der vil være 1 times bevægelse der understøtter din graviditet og barnets indstilling i bækkenet, 20 min. rolig-væren og kontakt til dit center du kan overføre til fødslen og lidt over 1 times praktisk og fysisk fødselsforberedelse pr. gang.

TID OG STED:
5 Mødegange.

Kurset afholdes i Familieskolenslokaler på Nørrebrogade, KBH N.

Du tilmelder dig via familieskolens hjemmeside HER . Der sættes løbende hold op.

Du får: 5 moduler af 2,5 time. På 5 modul tager du dem med som skal støtte dig under fødslen

 

Hver undervisningsgang består af 3 dele:

Bevægelse

Du arbejder med bevægelse der styrker din krop og lindrer graviditetsgener. De fysiske forandringer, som følge af graviditeten styrkes og vi træner  balance, holdning, kredsløb og let styrketræning af især ben, skuldre, ryg og hofter for at øge kroppens stabilitet. Fokus på kroppens center omkring hoften og bækkenbundsmuskulatur er en naturlig del af undervisningen. Bevægelsesdelen har også fokus på at styrke din jordforbindelse og kropsbevidsthed. Dette skal du anvende under fødslen. Den fysiske del rummer også øvelser der skaber plads i dit bækken og rum omkring din livmoder og bækkenet således, at dit barn kan indstille sig godt til fødslen.

Meditation

Gennem rolig-væren meditation, bl.a. med fødevisualisering og fokus på åndedrættet, skabes ro og tillid der hjælper dig på vej til din nye rolle som forælder og øger bevidstheden om dit barn. Det gør det nemmere at mærke hvad du har brug for. Det er også en fordel for dig, bevidst at kunne afspænde sind og krop under fødslen så kontraktionerne kan gøre det de er kommet for, nemlig at åbne for din livmoder og hjælpe dit barn til verden.

Teori

 I fødselsforberedelsen gennemgår vi både det bløde med vejrtrækning, stillinger under fødslen, stimulering af oxytocin, nødvendigheden af tryghed og ro omkring dig og vigtigt... hvad du selv kan gøre for at den atmosfære er tilstede. Du får også de mere hårde facts som medicinsk smertelindring, kejsersnit, diskussion om igangsættelse og alternativer til dette. Da jeg er Jordemoder, kan du forvente at få viden der er helt “up to date”, med hvad der rør sig på området krydret med eksempler fra fødegangen. At være godt forberedt gør dig rolig og tryg under fødslen, hvilket giver plads til at din krop bedre kan arbejde.

 1. Mødegang: Hvordan får du bedst gang i kroppens naturlige hormoner til at støtte dig og din baby gennem fødslen. Du lærer at skabe et anker for dig selv og hvordan du inddrager naturlige smertelindringsmetoder.

2 Mødegang: Åndedrættet. Du lærer om hvordan åndedrættet kan anvendes under fødslen og hvorfor. Herunder blandet andet det hurtige og langsomme åndedræt, ballonåndedrættet og hvor i åndedrættet du med fordel kan placere dit fokus.

3 Mødegang: Teori om den normale fødselsprogression og udtryk, herunder udvidelsesfase, pressefase og efterbyrdsperiode samt om medicinsk smertelindring.

4 Mødegang: Her arbejder vi med hvordan du kan skabe den optimale ramme for at kunne arbejde koncentreret og i ro gennem fødslen. Vi ser på hvad der ligger til hindring for at du kan glæde dig helt optimalt til at føde dit barn.

5 Mødegang: Her medbringer du din partner. Denne gang laver vi ikke bevægelse og meditation, istedet får din partner redskaber til hvordan du kan støttes bedst muligt under fødslen med praktiske tiltag og øvelser, herunder rebozo, massage og mental opbakning.

Kurset er målrettet både første og flergangsfødende eller hvis du fik et kejsersnit ved første fødsel. Du kan være med uanset om du skal føde hjemme eller på hospitalet. Du kan starte når som helst i din graviditet. De fleste starter dog et sted mellen uge 28 og 32, men du kan godt være med både tidligere og senere i graviditeten.

 
Om mig

Jeg brænder for fødselsforberedelse. Det er så vigtigt at forberede sig til en begivenhed du vil bære med videre resten af livet. Alle kan huske deres fødsler. Jeg har undervist i fødselsforberedelse i både offentligt og privat regi, både på dansk og engelsk, gennem 5 år. Jeg har stor viden på området og kender til både danske og udenlandske fødselsforberedelses-koncepter samt har den praktiske erfaring, som jordemoder på fødegangen. Jeg favner både den traditionelle fødselsforberedelse og den i nogens øjne, mere alternative tilgang. Derudover kan jeg med min kropslige baggrund som bevægelsespædagog få teorien ”ned i kroppen” for det er den du skal føde med.

Jeg glæder mig til at se dig.

Jeg lærte at glæde mig til fødslen

Tak for et super forløb. Både min kæreste og jeg er rigtig glade for at jeg valgte et fødselsforberedelsehold hos dig, så jeg kunne få et indblik i hvad der ventede os og hvordan vi kunne glæde os til fødslen. Det hjalp rigtig meget! Ja og 4 dage efter vi sad på gulvet i familieskolens lokaler, så gik vandet og 5 timer efter kom vores fine Ellie til verden i sædefødsel som først blev opdaget da hun var på vej ud.. lidt overvældende for mor og far som ikke var helt klar på hun kom 15 dage før termin og så med sådan en ankomst- Rikke Mindak

Det jeg lærte om åndedrættet var guld værd.

Tak for et godt kursus. Det jeg lærte om åndedrættet var guld værd. - Mashia Moltrup-Jensen

Det var sjovt

Tusinde tak for et utroligt lærerigt, og ikke mindst rigtigt sjovt kursus med rigtig gode råd om fødslen. -Glika Koutina

Jeg følte mig bedre forberedt til fødslen

Kurset gjorde, at jeg følte mig bedre forberedt på, hvad jeg gik ind til, og dermed mere tryg ved, at jeg ville kunne håndtere det. Det betød især meget for mig, at det var en jordemoder, der stod for undervisningen, og jeg var også glad for at høre andre flergangsfødendes erfaringer, da jeg fik mit første barn ved kejsersnit i fuld narkose fem uger før tid og derfor ikke selv havde nogen erfaringer med veer, fødsel, smertelindring eller noget som helst. - Mette Jørgensen