Hvad er Rebozo?

HVAD ER REBOZO?

Rebozo er en betegnelse for et vævet sjal.

Teknikken, der kaldes ”Rebozo”, stammer fra jordemødrene i Mexico. Men faktisk havde man i Lapland, før i tiden, en lignende teknik, der kunne afhjælpe komplikationer under fødslen. Det er dog en anden historie.

Teknikken er opstået ved behov for at løse komplikationer under fødslen, og fordi der var langt til nærmeste hospital.

Det kunne for eksempel være, hvis fødslen gik i stå eller barnet ikke stod fordelagtigt. I kølvandet på det, er der udviklet en masse forskellige metoder med rebozoen. Disse kan med stor fordel bruges under både graviditet, fødsel og tiden efter fødslen.

Det er en fantastisk metode

I graviditeten hjælper rebozo med at afspænde alle dine muskler omkring bækkenet.

Især bækkenbunden og inderlårsmusklerne. Har du smerter omkring bækkenet hjælper en rebozobehandling dig, med at få afspændt de overspændte muskler.

Mine behandlinger er altid individuelt tilpasset. Formålet er at skabe plads til dit barn og du vil føles dig lettere og mere afspændt efter behandlingen. Du kan også få din partner til at give dig en simpel rebozobehandling hvis i ved, hvordan man gør.

Under fødslen hjælper Rebozo dig med at:

  • -afspænde musklerne i kroppen.
  • -styrke samarbejdet mellem dig og din partner.
  • -skabe flere veer. Hvis det er det, der er brug for!
  • -få barnet til at rotere gennem fødsleskanalen.

Det er lavet et dansk studie om brugen af rebozo under fødslen*.

Studiet er baseret på interviews af kvinder, der fik rebozo under fødslen. Studiet viste at de fødende, altså dig lige om lidt, opfatter rebozoen som et positvit redskab, der støtter den naturlige fødsel. De følte også at teknikken var smertelindrende og hjalp dem igennem fødslen, både fysisk og psykisk.

Du kan lære om rebozo til fødslen, på mine fødselsforberedelseshold for par.

Rebozo kan også bruges i tiden efter fødslen til at lukke kroppen sammen igen, både fysisk og på et mere energetisk plan, efter den store åbning, du har været igennem. En efterfødselsbehandling med rebozo kan også hjælpe dig, med at komme i kontakt med de følelser, du har haft i forbindelse med fødslen.

Alt i alt er rebozo er super dejligt redskab at gøre brug af. Det er ikke farligt på nogen måde, så længe kroppens signaler respekteres, som ved alle andre former for kropslig behandling og du har en ukompliceret graviditet.

Du kan læse om mine individuelle rebozobehandlinger lige her.

Du kan se et eksembel fra en rebozobehandling her

*)Danish women’s experiences of the rebozo technique during labour: A qualitative explorative study – 2017.