Meditationer til gravide

I meditationer til gravide bliver du guidet gennem forskellige meditationer særligt målrettet graviditeten, og der er relevante meditationer, uanset hvilket trimester du er i.

Du kan bruge dem til at træne dit åndedræt og din bækkenbund til at hjælpe under fødslen, og du kan også fokusere indad og få kontakt til baby og sende god energi til det lille liv.

Meditationerne er nemme at følge med i, og du kan bruge dem igen og igen, lige når du har brug for det.

Meditation og afspænding til gravide

Coverillustration: Mie Frey Damgaard

Du kan lytte til Meditationer til gravide på Mofibo, Podimo, Tales, Bookmate og Nextory. Har du ikke et abonnement kan du næsten altid få en gratis prøveperiode.

Episoder i podcasten:

  Dette er en kort introduktion til, hvordan du kan få mest muligt ud af at bruge de forskellige meditationer, visualiseringer og afspændinger.
  Med denne meditation træner du din opmærksomhed på kroppens signaler. Derfra kan du vælge at handle på kroppens behov og dermed bevare din sundhed i graviditeten.

3. Værdsættelse af din gravide krop

  Tag en lille velfortjent pause, hvor du kan mærke efter i kroppen og sætte pris på din gravide krop og alt det, som den udretter under graviditeten.

4. Kontakt til baby

  Uanset hvor langt du er i graviditeten, kan du lave denne meditation med din baby i maven. Dette er en god måde at fokusere på din krop og slippe tankestrømmen for en stund.

5. Åndedrætsmeditation 1

  Efterhånden som baby vokser i maven, kan åndedrættet godt føles besværet. Denne meditation hjælper dig til at føle, at der er mere plads omkring dit åndedræt.

6. Åndedrætsmeditation 2

  Lad øjnene glide i og verden falde i baggrunden. Det er let at stresse og spænde op uden at opdage det, og lige pludselig trækker man vejret overfladisk. Med denne meditation kan du få kontakt til dit åndedræt,  berolige dit nervesystem og komme ind i en dyb afspænding.

7. Afspænding af bækkenbunden 1

  Denne guidning hjælper dig med at afspænde i bækkenbunden. Der er mange små muskler omkring bækkenet, der nemt spænder op, men med denne meditation kan du hjælpe med at gøre plads i bækkenet. Dette kan skabe større komfort for dig.

8. Åndedrætsmeditation 2

  Brug denne meditation til at spænde af i alle de små muskler i bækkenbunden, så du får fornemmelsen af selv at kunne styre, hvornår der er spændt og afslappet.

9. Vending af baby

Denne praksis i meditationer til gravide er til dig, der ved, at dit barn ikke står med hovedet nedad. Med denne meditation inviterer du baby til at vende rundt og ligge med hovedet nedad ved hjælp af visualisering og indre kommunikation. Du kan læse mere om vending af baby her på min side.

10. Gode ønsker til baby

  Tag en pause med denne meditation, og brug den til at sende din opmærksomhed hjem i dig selv og din krop. Her kan du sende kærlige og varme tanker mod din baby, så I begge bliver afslappede.

11. Fødeaffirmationer

  I denne meditation kan du gøre dig nogle tanker omkring fødslen og det at skulle arbejde med veerne og bringe dit barn til verden. Sætningerne kan du tage med dig videre og gentage for dig selv, når du har brug for det.

12. Fødevisualisering

  I visualiseringen kan du forestille dig, hvordan fødslen bliver. Du kan skabe en god følelse i kroppen, og bruge den visualisering til kærligt at rumme dig selv og fødselsforløbet.

13. Ve-træning med afspænding og åndedræt

  Denne øvelse er en ve-træning. Du kan lave denne praksis mange gange gennem graviditeten, og den er særligt god i den sidste del, når der ikke er så længe til fødslen. Øvelserne kan hjælpe dig under fødslen, så du ikke er i tvivl om en god måde at bruge din krop og dit åndedræt på, når først fødslen går i gang.

14. Åndedrætsmeditation 3

  Hjælp dig selv til at skabe mere ro i dit nervesystem. Brug denne meditation som en anledning til at give slip på stress, tunghed og træthed. Træk vejret helt ned i maven og mærk, hvordan det giver fornyet energi. Helt ned i maven skurrer lidt sådan rent fagligt. Kunne det i stedet være: Ved at sænke din åndedrætsfrekvens kan kroppen restituere og efterfølgende give dig fornyet energi.

Sådan så det ud under optagelserne af meditationer til gravide:

Redigering

Man kan godt komme til at kludre i det undervejs. Så kan noget heldigvis klippes både ind og ud.

Shhh...

Teknikkerne går meget op i at det er heeelt stille udenfor døren. Så er det smart at tænde for On Air knappen.

Tid til et smil

Det kræver god koncentration at indtale, men det er også meget hyggeligt og en fin kreativ process.

Lyt til en smagsprøve på podcasten her:

Play Video