Squat eller squassh

Squat eller squassh

Vi skal have Squattet tilbage på de danske fødeafdelinger.

Denne stilling til graviditet og fødsel har længe nok levet en hengemt tilværelse og den fortjener at komme frem i lyset!!

Denne lille guide er dedikeret til SQUAT:

Rebozo, squat, fødselsforberedelse, veer pressestillinger

 

 

Squatting i graviditeten, fødestillinger, pressefase, fødselsforberedelse

Øv dig i graviditeten på at sidde i Squat. F.eks. med en pude til at støtte med, som vist på billedet eller udelukkende støttende på dine fødder. Det er også fint at få støtte til ryggen op af en væg, eller med en lille pude under hælene.

Det skal føles behageligt så det er ingen konkurrence. Ligeledes skal du tage hensyn til hvor langt du er i graviditeten. Gravide har ingen argumenter for at overanstrenge sig. Du skal altså kunne hvile nogenlunde behageligt i stillingen og samtidig lade åndedrættet flyde.

Det gode ved Squat i graviditeten er især at stillingen retter din lænd ud. Når lænden bliver rettet ud, skaber det plads foran korsbenet til dit barn. Resultatet er en mere tilgængelig bækkenåbning og derved kan baby lettere indtage en god stilling i bækkenet til fødslen. Kunne man så ikke indtage en dejlig sofastilling i stedet ? Der bliver lænden vel også rettet ud ?

Nej, for du skal have tyngdekraften med så baby får lyst til at have ryggen i den ene side af maven eller ud mod maven fremfor ind mod din ryg.

Secret Squat…

Når du er ude og hygge i sommerlivet, drikker et glas foster – øøhm postevand er denne stilling god at indtage. Sid lidt foran dine sædeknuder og læn dig lidt forover helt nede fra bunden af din rygsøjle. Knæene lidt ud til siden.  Ingen behøver at vide hvad du laver.

Squat under fødslen

 

Squat, rebozo, fødselsforberedelse, pressefase

Under fødslen er Squat især god når pressefornemmelserne begynder at trænge sig på. Stillingen frigør nemlig  korsben og haleben, derved kommer der mere plads i bunden af bækkenet. Prøv også at mærke, hvordan muskler og ligamenter i bunden giver sig når du sidder sådan, endvidere får du maksimalt udbytte af tyngdekraften.

Under fødslen, især når du mærker begyndende pres på toppen af veerne, er den god at indtage. Følg derefter dine reflekser for, hvor meget du skal trykke med. Det fortæller din krop dig når du når dertil, så det kan ikke tænkes frem nu. Tag nogle veer hernede. Det skal nok få baby godt frem mod udgangsportalen.

Fødestillinger, pressefase, fødselsforberedelse, københavn

Skulle du have en forlænget presseperiode er Squat en af de stillinger, der kan forkorte presseperioden fordi baby lettere kan komme fremad. Du kan også føde i stillingen. Her kan du støtte dig mod din partner og eventuelt læne dig en smule mere tilbage mens du fokuserer på åndedrættet og samarbejdet med din jordemoder. Din jordemoder kan være med til at vurdere om det ville være en god ide til dig at føde i Squat.

Vupti. ..Der kom baby.

 

Er du flergangsfødende så lad mig gerne høre om du har brugt Squat i graviditeten eller under din fødsel. Squat skal frem i lyset..

Tak for er lækkert Squat til skønne Tara , jordemoderkollega med mere.